©

All pictures are copyright Fokkio.nl unless otherwise stated. No use without permission.

Op alle foto's berust copyright. Geen gebruik zonder toestemming.

Bosfoto’s

Fotograferen in het bos

Het bos is vaak een mooie plek om te zijn. Het heeft in elk seizoen zijn charme. Het is de ideale plek waar je de natuur kunt zien veranderen door de seizoenen heen. Deze winter heb ik wat minder gefotografeerd dan normaal. De meeste foto’s die ik gemaakt heb, heb ik in het bos gemaakt, in dit geval het bos waar ik het geluk heb vlakbij te wonen, het Mensingebos en het ernaast gelegen Sterrenbos.

Maar fotograferen in het bos is niet altijd makkelijk. Foto’s worden al snel te druk of saai. Toch zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij het maken van bosfoto’s.

Tips voor mooie bosfoto’s

Belangrijk bij elke foto is de compositie. Zorg voor een goede vlakverdeling, gebruik daarbij bijvoorbeeld de regel van derden. Probeer iets bijzonders te vinden, iets dat opvalt. Zoek naar lijnen, zoals bomen, schaduwen en paden. Richt je op kleuren of weerspiegelingen. Vaak zijn meer open plekken in het bos geschikter voor het maken van foto’s dan een overvol bos. Zoek naar een mooie lichtval van de zonnestralen tussen de bomen door. Je kunt daarvoor het beste vroeg op de dag of tegen zonsondergang gaan. In ieder geval wanneer de zon niet te hoog aan de hemel staat. Zoek naar mooie details.

Bosfoto’s en andere landschapsfoto’s lenen zich vaak ook goed voor een omzetting naar zwart-wit of sepia.

Onderstaande serie foto’s zijn niet allemaal hoogstandjes en door de genoemde tips in gedachten te houden kan ik mijn foto’s de volgende keren ook verbeteren.

Klik de eerste foto aan en ga met de pijltjestoetsen door naar de volgende foto of bekijk de foto’s als slideshow.

En je mag voor de verandering de foto’s ook beoordelen door het geven van 1-5 sterren.

Heb jij mooie bosfoto’s gemaakt? Plaats eens een link naar de foto(s) in het reactieveld. Ik ben benieuwd.

Last updated by at .

The following two tabs change content below.

Fokko van der Leest

Hobby fotograaf en webmaster op Fokkio.nl
Geboren in 1969 en woonachtig in Roden, in de kop van Drenthe. Ik fotografeer voornamelijk landschappen en natuur, maar ook straatfotografie vind ik erg leuk om te doen. Bovendien ben ik graag bezig met websites.

Laatste berichten van Fokko van der Leest (toon alles)

11 comments to Bosfoto’s